Nem könnyű a férfimodellek élete

Sok modell már gyerekkorában a kamerák kereszttűzébe kerül, mert olyan szerencsések, hogy kiskorukban felfedezi őket valamelyik ügynökség. Bár mi kívülről csak a csillogást látjuk, és azt, hogy ki vannak szolgálva, hiszen egész nap fotózásokra járnak, azonban ez nem mindig olyan egyszerű. Férfiként pedig pláne!

Nagyon is fárasztó tud lenni egy egész napos fotózás, hiszen az emberi test számára kényelmetlen pozíciókban, sminkben és beállított hajban kell feszíteni a kamera előtt, és úgy tenni, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb mozdulata.

A fotómodellek többsége azonban mégis alázattal és türelemmel viseli ezt, hiszen ez a munkájuk. Nőként talán valamivel könyebb ez, hiszen egy kicsivel több türelem szorult a gyengébbik nembe, mint az erősebbikbe. Azonban számos férfimodellt is ismerhetünk, hiszen a plakátkról, ruhaboltokból, ásványvizekről gyakran egy-egy csillogó fogsorú szexi férfi mosolyog vissza. 

Gyakran azonban nehéz a modellek magánélete, hiszen Photoshop és kamerák nélkül ők is ugynaolyan emberek, mint bárki más, és ugyanúgy küzködhetnek problémákkal az életben.

Nem ritka, hogy egy férfimodellt felismerve a nők csak a dekoratív kinézet és a szép arc miatt kezdenek kapcsolatba, ami nem egy hosszútávú közös út alapja. Ez pedig, mint minden embert, a modelleket is meg tudja viselni. 

A másik véglet pedig, amikor pont azért nem kezdenek kapcsolatba egy modellel a nők, mert szép arcú, de üresfejű férfiként gondolnak rájuk. 

Nem mindig egyszerű tehát szépnek lenni, sokszor megvan a hátránya is.