Létezik a szelektív hallás

Végeztek egy felmérést azzal kapcsolatban, hogy az úgynevezett szelektív hallás vajon létező és direkt folyamat-e, vagy van valamilyen tudományos háttere is. 

A kutatás során fény derült az igazságra, miszerint valóban létezik a szelektív hallás, de senki nem tehet róla, hiszen ez mindenkivel előfordulhat nemtől függetlenül.

Persze az is kiderült, hogy a szelektív hallás sokkal jelemzőbb az erősebbik nemre.

A megkérdezett férfiaknak ugyanis a háromnegyede beismerte, hogy nagyon gyakran előfordul, hogy a társalgás közben egyszer csak elkalandoznak a gondolataik, és teljesen máshol járnak fejben, mint beszélgetőpartnerük. Természetesen akkor fordul ez elő gyakrabban - mint ahogy azt a férfiak is beismerték - amikor párjuk női témákról kezd el beszélni, vagy olyan közéleti dolgokról, amik őket egyáltalán nem érdekli.

Azért a hölgyek sem figyelnek oda folyamatosan minden szóra, hiszen nőket is megkérdeztek a kutatásban, és kiderült, hogy sok nő, ha férfias témát hall, bizony ő is kikapcsol, és máson kezd el gondolkodni. Ilyen például a foci, a technológia, vagy pénzügyi témák.

Gyakrabban fordul elő tehát a szelektív hallás a férfiaknál, de bizony a nők is képesek erre.