Íme a magyar férfiak és nők takarítási szokásai

A házon belüli munka, takarítás a legtöbb családban a nő dolga, de persze nagyon sok férfi vállal szolidaritást társával, és besegít a házon belüli teendőkbe is. Egy kutatás kiderítette, hogy milyenek a magyar férfiak és nők takarítási szokásai.
Így takarítanak a férfiak, és a nők

Az emberek takarítanak, hogy rend és tisztaság vegye őket körül. Az igazság azonban az, hogy csak nagyon kevés ember élvezi is ezt a munkát, illetve a legtöbben csak konkrétan egy-két dolgot csinálnak meg szívesen, a többit csak "muszájból".

De hogy miket utálnak takarítani nők, és miket a férfiak, és milyen házimunkákat részesítenek előnyben arról egy magyar közvéleménykutatás ad választ.

Többféle kérdést tettek fel a nyilatkozóknak a takarítással kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy mely takarítási formát részesítik előnyben, vagyis melyik az, amelyikre leginkább szánnak időt, mindkét nem a szemét kivitelét jelölte meg. A férfiak 62%-a, a nőknek pedig 60%-a választotta ezt a tevékenységet első helyre.

A kérdőívben arra is kíváncsiak voltak, hogy melyik az a takarítási tevékenység, amit kedvelnek is a megkérdezettek.

Érdekes módon a legtöbb nő egy igen időigényes tevékenységet nevezett meg. 58%-uk ugyanis a kád/zuhanyfülke kitakarítását említette meg elsőként. A férfiak viszont ebben nem egyeznek a nőkkel, hiszen a megkérdezettek 55%-a a mosogatást választotta, illetve a második helyen (43%) a porszívózás állt.

Persze nem csak a kedvelt takarítási tevékenységekre kérdeztek rá, hanem azokra is kíváncsiak voltak, amiket a férfiak és nők a legjobban utálnak elvégezni.

A felmérésben részt vevő férfiak 68%-a érdekes módon az egyik legkönnyebb feladatot, a szemét kivitelét jelölte meg, míg a megkérdezett nők 44%-a az ablaktisztítást, 40%-a a vasalást és 32%-uk a portörlést utálja a legjobban.

A kutatás még egy érdekes kérdésre kereste a választ, méghozzá arra, hogy az egy háztartásban élő párok meg vannak elégedve társuk takarítási szokásaival.

A megkérdezett férfiaknak pontosan a fele pozitívan jellemezte párja igényességét és szorgalmát, és többen beismerték, hogy párjuk jobban takarít náluk.

Az eredmény szerint sajnos a nők 58%-a nincs megelégedve párja házimunkájával. Ebben az is közre játszhat, hogy a férfiak türelmesebbek ha takarításról van szó, több napot is képesek várni, míg a nők 3-4 napnál nem bírják tovább, és takarítani kezdenek.

Kapcsolódó cikkek

Két egyszerű és finom sörös étel

Két egyszerű és finom sörrel készült étel

A sör felhasználásának több módja is van, mint gondolnád. Ízes és egészséges ételek készülnek a folyékony kenyér segítségével.

Egyszerű receptek férfiaknak

Néhány egyszerű recept férfiaknak

Ezeket a recepteket még egy férfi is könnyedén el tudja készíteni.

Tényleg ciki, ha egy férfinek kicsi kutyája van?

Tényleg ciki, ha egy férfinek kicsi kutyája van?

Nem az eb mérete teszi az embert, vélekednek a tenyésztők.