Íme a magyar férfiak és nők takarítási szokásai

A házon belüli munka, takarítás a legtöbb családban a nő dolga, de persze nagyon sok férfi vállal szolidaritást társával, és besegít a házon belüli teendőkbe is. Egy kutatás kiderítette, hogy milyenek a magyar férfiak és nők takarítási szokásai.
Így takarítanak a férfiak, és a nők

Az emberek takarítanak, hogy rend és tisztaság vegye őket körül. Az igazság azonban az, hogy csak nagyon kevés ember élvezi is ezt a munkát, illetve a legtöbben csak konkrétan egy-két dolgot csinálnak meg szívesen, a többit csak "muszájból".

De hogy miket utálnak takarítani nők, és miket a férfiak, és milyen házimunkákat részesítenek előnyben arról egy magyar közvéleménykutatás ad választ.

Többféle kérdést tettek fel a nyilatkozóknak a takarítással kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy mely takarítási formát részesítik előnyben, vagyis melyik az, amelyikre leginkább szánnak időt, mindkét nem a szemét kivitelét jelölte meg. A férfiak 62%-a, a nőknek pedig 60%-a választotta ezt a tevékenységet első helyre.

A kérdőívben arra is kíváncsiak voltak, hogy melyik az a takarítási tevékenység, amit kedvelnek is a megkérdezettek.

Érdekes módon a legtöbb nő egy igen időigényes tevékenységet nevezett meg. 58%-uk ugyanis a kád/zuhanyfülke kitakarítását említette meg elsőként. A férfiak viszont ebben nem egyeznek a nőkkel, hiszen a megkérdezettek 55%-a a mosogatást választotta, illetve a második helyen (43%) a porszívózás állt.

Persze nem csak a kedvelt takarítási tevékenységekre kérdeztek rá, hanem azokra is kíváncsiak voltak, amiket a férfiak és nők a legjobban utálnak elvégezni.

A felmérésben részt vevő férfiak 68%-a érdekes módon az egyik legkönnyebb feladatot, a szemét kivitelét jelölte meg, míg a megkérdezett nők 44%-a az ablaktisztítást, 40%-a a vasalást és 32%-uk a portörlést utálja a legjobban.

A kutatás még egy érdekes kérdésre kereste a választ, méghozzá arra, hogy az egy háztartásban élő párok meg vannak elégedve társuk takarítási szokásaival.

A megkérdezett férfiaknak pontosan a fele pozitívan jellemezte párja igényességét és szorgalmát, és többen beismerték, hogy párjuk jobban takarít náluk.

Az eredmény szerint sajnos a nők 58%-a nincs megelégedve párja házimunkájával. Ebben az is közre játszhat, hogy a férfiak türelmesebbek ha takarításról van szó, több napot is képesek várni, míg a nők 3-4 napnál nem bírják tovább, és takarítani kezdenek.

Kapcsolódó cikkek

Kutatás: vonzó férfiak

Egy kutatás, ami kimutatta, hogy mitől vonzó egy férfi

A nők kedvelik a vonzó férfiakat. De mitől is válik vonzóvá egy férfi? A cikkben egy kutatásról számolunk be.

Így takarítanak a férfiak, és a nők

Íme a magyar férfiak és nők takarítási szokásai

A férfiak és a nők nem egyformán takarítanak. Mutatjuk a különbségeket.

Apatípusok a filmekből

Ilyen apatípusokra számíthat az udvarló

Az udvarlóknak nincs könnyű dolguk, hiszen a kiválasztott nő meghódítása mellett, a lány családjával is el kell fogadtatnia magát.