Két egyszerű és finom sörrel készült étel
Egészséges és finom ételeket is lehet készíteni a sör segítségével, ami talán meglepően hangzik, pedig nagyon is igaz. Ízesebbé teszi az ételeket, ráadásul vannak rejtett jó tulajdonságai is, például csökkenti a koleszterinszintet, segíti a tápanyagok felszívódását, emellett pedig az emésztésnek is jót tesz. Azt pedig nem is kell mondani, hogy elég kellemes módja egy délután eltöltésének a sörözéssel, sörrel történő sütés-főzés.
Előételnek sörös queso. Remek mártogatós, amit egy kis sörrel lehet még izgalmasabbá tenni.
Hozzávalók
3,5 dl sör
20 dkg krémsajt
50 dkg reszeltsajt (cheddar)
egy paradicsom
két gerezd fokhagyma
A sajtokat, a sört és fokhagymát fokozatosan elkeverve melegítsd, míg fel nem olvadnak. Ha már folyékonnyá váltak, mehet az edénybe az aprított paradicsom, amivel tovább kevergetjük, míg teljesen homogénné nem válik a krém. Ezután hagyjuk kicsit lehűlni, és eközben előkészíthetünk zöldség szeleteket, sültkrumplit, chipset vagy akár nachot a mártogatáshoz.
Főételnek sörös curry-s csirke. Akkor az igazi, ha grillezéssel készül.
Hozzávalók
1 kg csirkehús (csontos combok)
2,5 dl világos sör
1,5 teáskanál só
1/2 tk fekete bors
1 tk curry
1/2 tk kömény
1 tk oregánó (szárított)
2 gerezd fokhagyma (aprítva)
1 közepes méretű vöröshagyma aprítva
1 evőkanál friss kakukkfő
1 citrom kifacsarva
Az összes összetevőt keverd össze egy nagyobb pácoló tasakban, forgasd meg, szorítsd ki a levegőt. Tedd az egészet egy tálra,és legalább két órára rakd a hűtőbe. Ha letelt az idő, vedd ki a zsákot, nyomkodd át újra, majd a combokat tedd a grillsütőre, ahol közepes lángon, majd kisebb lángon süsd át mindkét felét, nagyjából 10-10 percen keresztül. Ha nincs otthon grilled, akkor egy serpenyőben is elkészítheted, csak használj az edény fedéséhez alufóliát.