Karácsonyi férfi divat – mikor, mit, hogyan?

A férfiak nagy része nem is tudja, hogy pontosan mit is viseljen karácsonykor. Hiszen annyiféle helyen és eseményen kell megjelenni, hogy valóban nehéz lehet a döntés a ruhásszekrény előtt álldogálva, hogy mit illik felvenni egy baráti, ám karácsonyi összejövetelre, egy irodai buliba, vagy éppen arra az eseményre, amikor a kedvese éppen karácsonykor szeretné bemutatni a szüleinek. Tippeket adunk, hogy mikor, mit és hogyan viselj karácsonykor.
Karácsonyi férfi divat – mikor, mit, hogyan?

Otthoni ünneplés

Az otthoni dresszkód mindenkinél mást jelent. Míg egyesek szeretnek otthon is kiöltözni, mások akár az egész napjukat pizsamában és melegítőben töltik. Az otthoni karácsonyi ruhaviseletre nincsenek előírt szabályok. A lényeg, hogy kényelmes legyen, és azért tükrözze a karácsonyi hangulatot, hiszen már az öltözködésünk is ünnepi hangulatot teremt és jókedvre deríthet bennünket.

Az is egy alternatíva, ha a kedveseddel összeöltöztök, hogy még mókásabb legyen a hangulat.

Látogatás a szülőknél

Ha épp karácsonykor szeretne a kedvesed bemutatni a szüleinek és a rokonainak, akkor két lehetőség van. A laza, sportosabb, vagy az elegánsabb öltözködés. Hogy melyiket válaszd? Azt, amelyik a legközelebb áll hozzád, a stílusodhoz és a személyiségedhez. Ha te egy farmeres, sportos típus vagy, csak feszengeni fogsz az öltönyben, és ez fordítva is igaz. Ha a mindennapokban gyakran kell öltönyt viselned, lehet, hogy a farmer és a kötött pulcsi kombináció nem neked való.

Már csak rajtad múlik, hogy eldöntsd, milyen ruhában léped át azt a bizonyos küszöböt és milyen ruhában keltesz első benyomást a szülőkben. Akármelyik lehetőséget is választod, csempészd az öltözködésbe a karácsonyi hangulatot. Válassz piros pulcsit, vagy zöld inget, vagy egy bordó csokornyakkendőt.

Szabadtéri programok

Előfordulhat, hogy a karácsonyt otthon töltöd ugyan, de a barátokkal elmentek korizni, szánkózni, vagy a kedveseddel tesztek egy kinti sétát. Az is előfordulhat, hogy karácsonykor ruccantok ki a haverokkal, vagy a szűkebb családdal egy hétvégi, ünnepi kirándulásra. Bármennyire is öltönyös típus vagy, ne ezt a ruhát válaszd, hiszen csak feszengeni fogsz benne. Ha nagyon ragaszkodsz az eleganciához, akkor a rénszarvasos pulcsi alá húzz inget és spékeld meg egy vagány csokornyakkendővel. Ezzel az öltözködéssel egyedi lesz a megjelenésed és nem kell amiatt aggódnod, hogy nem adtad meg eléggé a tiszteletet az ünnepnek.

Öltözködj rétegesen, a meleg kötött pulcsi elengedhetetlen. Választhatsz farmert, vagy valamilyen más, kényelmes nadrágot és a karácsonyi idilli hangulatról se feledkezz meg. A karácsonyi motívumokkal ellátott jó meleg, kötött pulcsik népszerűsége még ma is töretlen, így egy-két ilyen pulcsit is pakolj a bőröndbe.

Parti a barátokkal, ünneplés a kedveseddel

A barátokkal való ünneplés mindig laza, így a dresszkód itt sem érvényes, de azért melegítőbe sem illik menni. Ha egy étterembe szerveztek bulit, akkor illik ugyan kiöltözni, de lehetsz merész, egyedi és természetesen mindenképpen a személyiségnek megfelelő öltözékben jelenj meg.

Farmerban is mehetsz egy baráti buliba, de csakis egy elegánsabb felsővel, ami áraszthat karácsonyi hangulatot.

És mit viselj, amikor a kedveseddel kettesben töltitek az ünnepeket? A melegítőt felejtsd el. A farmer jó választás, de mivel a nők szinte mindig elegánsan kiöltöznek karácsonykor, így jól teszed, ha te is az elegánsabb ruháid közül válogatsz.

Irodai parti

Slamposan semmiképpen se jelenj meg az irodai bulin, hiszen az elegánsabb öltözködéssel mintegy megtiszteled a kollégáidat ezen a közös ünnepségen. Nem feltétlenül szmokingban kell megjelenni, de azért az öltöny alap még akkor, ha mindenkit ismersz.

Két lehetőség is van. Lehetsz kicsit lazább, ha a karácsony színeit viseled, de ha szeretsz öltözködni, akkor a fehér modern, divatos öltöny, arany kiegészítővel igazi karácsonyi öltözetnek számít.

Családi fotózás

A családi fotózás miatt általában egy férfinak sem kell aggódni, mivel a nők profin megszervezik az ilyen alkalmakat. Ha nem egyedül, a fotóssal karöltve. Egy családi fotózáson nem csak egy-két kép készül, így még az is lehet, hogy többször is át kell öltöznöd.

Az elegáns öltözéket szinte minden nő választja is és kedveli is. A lazább viselet is előfordulhat és még az is lehet, hogy a gyerekkel együtt pizsamába bújtok, hogy ilyen képek is készüljenek, ami kellemesen melengeti majd a szíveteket, amikor kinyitjátok a fotóalbumot és az immáron felnőtt gyerekeitekkel, újra felelevenítitek a régi szép időket.

Képek forrása: Pinterest

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi férfi divat – mikor, mit, hogyan?

Karácsonyi férfi divat – mikor, mit, hogyan?

Karácsonykor előfordulhat, hogy többféle partin, eseményen is részt kell vennünk. Ehhez adunk öltözködési tippeket.

Modern, alternatív, érdekes és izgalmas karácsonyfák

Modern, alternatív, érdekes és izgalmas karácsonyfák

Ha unod a hagyományost és valami másra, meglepőre, modernre vágysz karácsonykor, akkor a modern, meglepő karácsonyfa mellett is dönthetsz idén.