Modern, alternatív, érdekes és izgalmas karácsonyfák

A hagyományos karácsonyfák népszerűsége ugyan töretlen, de azért egyre többen vannak azok a személyek, akik évről - évre valamilyen újdonságra, valami másra, valami szokatlanra vágynak. Ma sok minden extrém körülöttünk, így ne lepődjünk meg, ha egy-egy rokonunkat, barátunkat meglátogatva, a mennyezetről lógó karácsonyfát pillantunk meg, de ma már az összecsukható és a rózsaszín fenyőfa sem meglepő. Mutatunk néhány nagyon fura és nem mindennapi karácsonyfát. Lehetséges, hogy jövőre te, vagy a kedvesed is ilyen fára vágyik majd.
Modern, alternatív, érdekes és izgalmas karácsonyfák

A letisztult, egyszerű fa

A fenyőfa a maga egyszerűségével is képes karácsonyi hangulatot teremteni. Azonban sokunknak okoz bosszúságot a padlóra, szőnyegre hulló tűlevél, így sokan nem vágynak hagyományos karácsonyfára, de azért a fához ragaszkodnak.

Nekik ajánlható minden olyan megoldás, amikor a fának domináns szerepe van, akár még egy extrém, modern karácsonyfánál is. A fából készült karácsonyfák minden klasszikus otthonba remekül passzolnak. Kissé extrémek ugyan, de rusztikusak is.

Modern lakásba, modern fa

A modern karácsonyfák egyedülálló dizájnnal rendelkeznek. Vannak LED-es lámpákkal, megoldásokkal ellátott fák, amelyek valóban megállják a helyüket minden modern lakásban. Ráadásul a LED fény és a fán lógó üvegkristályok, nem csak a mennyezetet, hanem a padlót is sejtelmesen világítják meg.

Ha csak kevés helyünk van, akkor ma már választhatunk összecsukható karácsonyfát, ami szintén megállja a helyét egy modern lakásban. Kicsi és nagyon szép a kivitelezése.

A LED-es, letisztult, egyszerű, mégis modern stílusú fákat a férfiak is nagyon kedvelik, főleg, ha a lakásukban a hasonló dekorációk kapnak helyet.

Egyedi karácsonyfánk is lehet

Sokan keresnek valami extrémet, valami szokatlant, de amikor azt látják, hogy tömegesen kapható a boltokban, akkor inkább nem kérnek belőle. Az egyedi fák lényege, hogy bárki vehet ötleteket innen – onnan, vagy lehetnek olyan elképzelései, amelyeket aztán meg is valósíthat. Lehet, hogy ez kicsit több időt vesz igénybe, mintha csak elmennénk a karácsonyfáért a piacra, de az biztos, hogy a fa nem csak egyedi, páratlan lesz, hanem személyre szabott és egyéni igényeket kiszolgáló is.

Raklapból is nagyszerű karácsonyfát készíthetünk. csakis a képzeletünk szabhat határt az elképzeléseink megvalósításában, és amit aztán úgy díszítünk, ahogy csak akarunk.

Ha nagyon türelmesek vagyunk, akkor még tollpihékből is összeállíthatunk egy karácsonyfát. Persze, miután a vendégeink alaposan megdicsérnek bennünket, nem csak a két kezünk munkája miatt dagadhat a mellünk a büszkeségtől, hanem azért is, mert egyáltalán volt türelmünk megvalósítani az elképzeléseinket.

Alternatív karácsonyfák

Az alternatív karácsonyfák lehetnek kicsik, nagyok, asztali fák, ajtóra, vagy mennyezetre erősíthető fák.

A lényeg, hogy meglepő és meghökkentő legyen, térjen el a megszokottól. Ezek olyan kreatív megoldások, amelyeket minden olyan ember ki szeretne próbálni, aki idén nem a hagyományos karácsonyfa mellett teszi le a voksát.

Vicces DIY karácsonyfák

Ha szereted a tréfát és nem igazán hoz lázba a karácsony, de mégis szeretnél egy remek karácsonyfát, akkor akár ezek a fák is inspirálhatnak jövő karácsonykor.

Készíthetsz karácsonyfát sörösüvegekből, könyvekből, létrából, de akár ehető karácsonyfát is készíthetsz.

Képek forrása: Pinterest

Kapcsolódó cikkek

Modern, alternatív, érdekes és izgalmas karácsonyfák

Modern, alternatív, érdekes és izgalmas karácsonyfák

Ha unod a hagyományost és valami másra, meglepőre, modernre vágysz karácsonykor, akkor a modern, meglepő karácsonyfa mellett is dönthetsz idén.

Karácsonyi férfi divat – mikor, mit, hogyan?

Karácsonyi férfi divat – mikor, mit, hogyan?

Karácsonykor előfordulhat, hogy többféle partin, eseményen is részt kell vennünk. Ehhez adunk öltözködési tippeket.