5 nem várt dolog a lakásban, ami azonnal feltűnik a vendégeknek

Családi esemény, baráti sörözés, romantikus vacsora? Az apropó mindegy, van néhány részlet, amit nem árt nem elfelejteni.
5 nem várt dolog a lakásban, ami azonnal feltűnik a vendégeknek

Az agglegény lakásokkal kapcsolatban sokakban az a kép él, hogy egy bozótvágó késsel kell utat nyírnunk magunknak, ha be akarunk jutni a széthagyott holmik között. Ez nagyon durva általánosítás, és bár akadnak bőven, akik kiszolgálják ezt a sztereotípiát, bőven vannak, akik lerombolják. Akármilyen is az otthonunk, amikor vendégek érkeznek, néhány dolgot biztosan mindannyian észrevesznek majd. Ha ismerős a helyzet, hogy a látogatók megjelenése előtt néhány órával próbáljuk felszámolni az őskáoszt, akkor az alábbiakra mindenképpen helyezzünk kellő hangsúlyt!

A fürdőszoba egy olyan helyiség, ahova várhatóan ellátogatnak majd a vendégeid. És bár lehet, hogy a hétköznapokban nincs útban az a szőrgombóc, amit két hete operáltál le a fejedről, de valószínűleg a vendégek inkább nem ismerkednének meg vele. Éppígy azzal a hosszú hónapok gondos munkájával összehozott vízkővel sem, amivel a csapot díszíted. Koszos törölköző? Abban senki sem szeretne kezet törölni. Ez az a helyiség, ahol szinte minden részletre figyelni kell a vécécsészétől a szappanig.

Amikor vendégeink érkeznek, általában – előbb vagy utóbb – leülnek. Megteszik ezt akár a kanapénkon is, ahol esetleg a reggelik, vacsorák nyomai is fellelhetőek, ahogy például a kutya szőre. Erre figyeljünk, senki sem szeretne koszban ücsörögni. Ha már annyira romos a kanapénk, hogy mi magunk sem szívesen ülünk rá, ne várjuk el a látogatóktól sem, ilyenkor az RS Bútor akcióit érdemes megnézni, ahol könnyen megtalálhatjuk a megoldást.

Ha kellemetlen szagot érzünk, akkor a vendégeink is biztosan kiszagolják, szellőztessünk érkeztük előtt, és számoljuk fel a lakás esetleges bűz-gócpontjait.

Ne feledkezzünk meg az asztalról, illetve a poharainkról, tányérjainkról sem. Ahol majd kínáljuk az ételt és az italt, legyen hely, amiben pedig megtesszük, legyen tiszta.

Végül, de elsősorban pedig a bejárati ajtó, illetve a lábtörlő állapota sem mindegy, hiszen ezt látják meg először a vendégeink.


Kapcsolódó cikkek

2023 legizgalmasabb lakástrendjei

Lakás trendek 2023

Az elmúlt évekhez hasonlóan a gyártók és a tervezők idén is új trendeket mutatnak be.

A férfiak és az ágyneműhuzat

A férfiak és az ágyneműhuzat

Mivel a férfiak és az ágyneműhuzat vásárlás alapjában véve nem közeli barátok, ezért az alábbi cikkben igyekszünk némi segítséget nyújtani e téren.

Milyen állványokat használhatunk otthon?

Milyen állványokat használhatunk otthon?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk kicsit részletesebben, hogy milyen állványokat használhatunk otthonunk körül, és melyik típus milyen előnyökkel bír.