A férfiak és az ágyneműhuzat

Még talán ma is él a tévhit, hogy a férfiak kevésbé igényesek környezetükre, akár rendről, akár lakberendezésről van szó. Manapság azonban a férfi nem is egyre inkább odafigyel, hogy mi hová kerüljön otthonában, hogy az stílusosságot sugalljon. Egy stílusos férfi hálószobájában az ágy roppant fontos szerepet kap, így a férfiak és az ágyneműhuzatok keresése egyre jobban összefonódik. Az alábbiakban ebben próbálunk némi segítséget nyújtani.
A férfiak és az ágyneműhuzat

Mi alapján válasszunk férfi ágyneműhuzatot?

Bármily meglepő is, de a férfi ágyneműhuzat kínálat ma már tényleg óriási választékot jelent. Vásárlás szempontjából a következők fontos szempontok lehetnek egy konkrét ágyneműhuzat vásárlását megelőzően:

· anyagösszetétel

· színvilág

· mintázat

· méret

Anyagösszetétel

Ahány férfi, természetesen annyi ideális anyagú ágyneműhuzatot találhatunk. Alapjában véve azonban az alábbiak közül válogathatunk:

· pamut

· szatén

· krepp

· flanel

A pamut egy kellemes és bőrbarát választás lehet, ami mindenképp a jó szellőzést és a finom tapintást biztosíthatja.

A szatén huzatok kifejezetten eleganciás megjelenést kölcsönöznek hálószobánknak még az éjszakai alváshoz is.

A krepp ágyneműhuzat nem igazán igényel vasalást, így időt takaríthatunk meg vele, ami a férfiak szemszögéből igen csak előnyös tulajdonság lehet.

A flanel anyagból készült huzatok vastagsága és puhasága nyugodt, meleg pihenést tesz lehetővé, főleg ha párunkkal összebújnánk a hideg téli estéken.

Ágyneműhuzatok színvilága

A hangulatot, érzéseinket nagyban befolyásolhatják a színek az ágyneműhuzatok választása által is. Ez a férfi nem esetében sincs másképp. Emiatt nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyik szín hogyan hat a pihenésünkre, hiszen az élénk, a pasztell és a sötét színeknek is meg van a lelkünkre, érzelemvilágunkra gyakorolt hatása.

Természetesen férfi ágyneműhuzatok terén itt is széles a választék, hiszen fekete, bordó, sárga, szürke, fehér, kék, barna, bézs, egyaránt megtalálható már az üzletek polcain.

Huzatok mintázata

Ma már bizony a férfiak szemében is sokat nyom a latba a mintázat. Ezen a téren választhatunk például a kockás, csíkos, modern mintás, egyszínű ágyneműhuzatok közül. Ezen a téren a döntés inkább már az egyéniség és a meglévő szoba dizájnjának a függvénye.

Ágyneműhuzat mérete

Végül, de nem utolsó sorban mindenképp érdemes figyelmet szentelni az ágyneműhuzatok méretének kiválasztására is. Alapesetben a 140x200 cm-es huzat elegendő lehet egyetlen ember számára, de ha ennyivel nem érjük be, vagy szeretnénk egy paplanon osztozni, akkor egy 200x200-as méretű huzat is ideális választás lehet.

Utóbbit kényelmi szempontból érdemes megfontolni, hiszen ha például többször forgolódunk ágyunkban és nem akarunk kitakarózni, vagy párunk a takaró lopók családjába tartozik, akkor érdemesebb lehet egy több részes szetten is elgondolkodni.

Összegezve

Az ágyneműhuzat vásárlás terén tehát a férfiak számára is széles választék áll rendelkezésre, aminek hála könnyebben választhatunk az ízlésünknek megfelelő ágynemű huzat szettet.

Kapcsolódó cikkek

Szauna építés - megnőtt rá az igény - egyre többen vágynak saját szaunára

Szauna építés - megnőtt rá az igény

Mivel a koronavírus miatt zárva tartottak a fitneszstúdiók és a fürdők, nőtt a kereslet az otthoni szaunák iránt.

Zenélő kád - Kaldewei

Zenélő fürdőkád

A zene is része annak, hogy a fürdőzés élménye hangulatos és kikapcsoló legyen. Ez már régóta tudjuk, azonban a Kaldewei kényelmesebbé tette mindezt: Sound Wave-rendszer segítségével beépítette a kádba a zenét.