Lakás trendek 2023

Az elmúlt évekhez hasonlóan a gyártók és a tervezők idén is új trendeket mutatnak be.
2023 legizgalmasabb lakástrendjei

Legyen szó skandináv megjelenésű bútorokról vagy az év trendszínének dekorációjáról – minden lehetséges, amit szeretnénk, és ez az „elv” napjainkban jobban érvényes, mint valaha. Nemcsak egy, hanem különböző, egymástól teljesen eltérő stílusok vannak egyszerre divatban. Az ADA kárpitozott bútorok szakértői ma mutatják meg a holnap életstílusát, Thomas Probst pedig elmeséli, hogyan.

Az örök kedvenc: a skandináv stílus

"A letisztult skandináv stílus továbbra is nagyon népszerű" – hangsúlyozza Thomas Probst, az ADA tervezési vezetője. Az egyenes, vékony kanapéformák olyan szelíd, föld tónusú színekkel harmonizálnak, mint a szürke, a homok és a krémfehér. Mindezek tökéletes kombinációt alkotnak a természetes textíliákkal, úgymint a pamuttal, a lennel, a bőrrel, a jutával vagy a szizállal. Azok a kiegészítők, melyek fából vagy terméskőből készülnek, teljesebbé teszik az otthon megjelenését. A falakról se feledkezzünk meg, melyek ugyanolyan egyszerűek és naturálisak: a világos bézs tónusok vagy a fehér a hagyományos skandináv stílus részét képezik, a betonfalakkal pedig még letisztultabb hatást érhetünk el.

A gazdagság új oldala

Azoknak, akik szeretik a csillogást, idén sem kell lemondaniuk az otthonuk „gazdagságáról”: az olyan kifejező színekben pompázó bútorok, mint a sötétkék, a türkiz vagy a sárga egyesítve arany- vagy sárgaréz színű részletekkel, rendkívül impozáns elemeit képzik a nappalinak. A bátrabbak az év Pantone-színéhez, a kékes-lilás „Very Peri”-hez nyúlnak. A lila színnel – amely a kreativitást és a képzelőerőt szimbolizálja – dinamikusabb, az ügyesen elhelyezett díszítőelemekkel – párnákkal, vázákkal – pedig erőteljesebb megjelenést kölcsönözhetünk a nappalinknak. Ha még látványosabb eredményt szeretnénk elérni, választhatunk egy divatos, lila árnyalatú kanapét is.

Félre a sarkítással – és az élekkel

Idén a letisztult elemek az ívekkel és körvonalakkal szállnak versenybe. A kanapék, az asztalok és a székek mellett olyan kiegészítőket is finoman lekerekítenek, mint például a szőnyegeket, vázákat és lámpákat. A körköröstől az elliptikusig szinte mindenki megtalálja a számára megfelelőt; a kerek formák a biztonságot szimbolizálják, növelik a jó közérzetet, így tökéletes harmóniát visznek a helyiségbe. Még a Feng Shui alapelvei szerint is előnyösebbek a természetes formák, ugyanis ezek mentén áramlik az „életenergia”.

Nemcsak a természetes formájú bútorok, de a bolyhos huzatok is a reneszánszukat élik. A kényelmet a zsinór, a fonal, a bársony vagy a velúr garantálja, míg a homok, a bézs vagy a szürke a modern színek képviselőiként minden eddiginél trendibbé teszik a puha anyagokat. Ezeket az textíliákat jelenleg könnyű fával – fenyővel, lucfenyővel, tölgyfenyővel – kombinálják. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a trend a sötétebb fa változatok – például a dió – irányába mutat.

Remekül alakítható

A multifunkcionalitás varázsszó erejével hat az egyre szűkösebb élettérben. "A szobákat gyakran sokféleképpen használják, a bútoroknak rugalmasnak és az igényekre szabottnak kell lenniük" – meséli tapasztalatait Thomas Probst, a tervezési részleg vezetője. Bejelentkeznek a barátok hétvégi programra? A gyerekek elhozzák a barátaikat egy közös filmes estére? Egyik sem jelent akadályt! Az ágyfunkciónak köszönhetően a kanapék könnyedén alvóhellyé alakíthatók – ráadásul praktikus tárolóhellyel rendelkeznek. Az extra széles ülések és a magasságban, valamint mélységben állítható modulok gondoskodnak arról, hogy a kanapé gyorsan átalakuljon egy rendkívül nagy ülőgarnitúrává, amelyen mindenki kényelmesen elfér.

Fotók: (© ADA)

Kapcsolódó cikkek

Zenélő kád - Kaldewei

Zenélő fürdőkád

A zene is része annak, hogy a fürdőzés élménye hangulatos és kikapcsoló legyen. Ez már régóta tudjuk, azonban a Kaldewei kényelmesebbé tette mindezt: Sound Wave-rendszer segítségével beépítette a kádba a zenét.

Néhány tipp, ami sokat emelhet ingatlan hirdetésed sikerességén

Néhány tipp, ami sokat emelhet ingatlan hirdetésed sikerességén

Most kezded ingatlanod hirdetését? Még tapasztalatlan vagy abban, hogyan állítsd össze leghatékonyabban az ingatlanod hirdetését? Hadd mutassunk pár tippet, hogy már rögtön az első hirdetésedet jól állíthasd össze.

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Májusban is bőven akad teendő a kertben. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tennivalókat.