5+1 kihagyhatatlan látnivaló Hévízen és környékén

Hévízen a Hotel Palace-ban érdemes megszállni.
5+1 kihagyhatatlan látnivaló Hévízen és környékén

Ha idén ősszel Hévízre látogatsz, akkor ne csak magát a várost, és a híres Hévízi-tavat és környékét fedezd fel, hanem nézz körül a környéken is. Rengeteg érdekes látnivalót rejt a környék, fedezd fel velünk együtt!

Balatoni Múzeum – Keszthely

Ha már Hévízre visz az utad, akkor ne hagyd ki a közeli Balatont. Ha fürdeni nem tudsz Magyarország legnagyobb tavában, akkor ismerd meg a különleges balatoni vidékét. Keszthelyen található a Balatoni Múzeum, ahol a Balaton élővilágának kialakulását, fejlődését és az itt élő emberek szokásait, kultúráját és tárgyi emlékeit nézhetjük meg az állandó kiállításon. Emellett évről-évre változatos időszaki tárlatokat is megnézhetünk, és rengeteg program várja idén ősszel a betérőket. Itt megnézheted az őszi programokat, amik között balatoni séta, érmerestaurálás, irodalmi est, különféle kiállítások is van.

Történelmi Panoptikum – Keszthely

Keszthely híres sétálóutcáján az éttermek, borozók, és boltok között sétálva bújik meg a Történelmi Panoptikum, ami sok érdekes történelmi tényt rejt. Iskolásoknak (és tanároknak) is tökéletes kiegészítő a tananyagok mellé, ráadásul a Panoptikum egy múlt századi épületben található, ami önmagában is megér egy látogatást.

Természet Háza Látogatóközpont – Gyenesdiás

Az egész évben nyitva tartó Látogatóközpont a Keszthelyi-hegység élővilágát és természeti értékeit mutatja be. Az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal színesített kiállításon betekintést nyerhetünk a környék lakóinak (élő)világába. A kiállítás a felnőttek számára is nagyon érdekes, de a gyerekekre is gondoltak: nekik állat és növényismereti, élőhely ismereti és geológiai témakörökben sok játékos feladatot is elrejtettek a Látogatóközpontban. A Természet Háza szoros együttműködésben van a Festetics Imre Állatparkban, de se hagyjuk ki a látogatásból, ha szeretnénk élőben is megnézni a környék növény és állatvilágát.

Teréz Anya kilátó – Zalaköveskút

Ősszel a legjobb a természetben túrázni. Zalaköveskút a Zalai-dombság keleti részén található, Hévíztől csak 10 kilométerre. Zalaköveskút határában találjuk a 270 méter magas dombon található Teréz Anya kilátót, amit a Nobel-békedíjas Kalkuttai Szent Terézről neveztek el. A kilátót a Hévíz-Zalaköveskút műúton keresztül, Nemesbük és a kehidai leágazó után jobbra közelíthetjük meg. Gyalogosan és kerékpárral is érdemes meglátogatni a kilátót, ahol csodás kilátás nyílik a Zalai-dombságra.

A híres Mézeskalácsház Zalaszántón

Emlékszel még a Jancsi és Juliska mesében ismert mézeskalácsházra? A mesék által elképzelt ház létezik, és a Hévíztől néhány kilométerre található Zalaszántón nézhetjük meg. A múzeumként üzemelő parasztház tele van csodás mézeskalácsokkal. Itt megtudhatjuk, hogy mikor készítették el ezt a finom édességet, és mit jelentenek a mézeskalácson a motívumok. Meg is lehet kóstolni a mézeskalácsokat, és megismerhetjük az igazán finom mézes elkészítését is.   

Hévízi-tó

Természetesen már Hévízen jársz, akkor használd ki az egész évben csodás klímával rendelkező Hévízi-tó gyógyhatású vizét. Ha itt jársz, akkor szállj meg a a Hotel Palace****-ban, ami közvetlenül a híres tó mellett található, amit évről-évre rendszeresen keresnek fel a gyógyulni vágyók. A hotelben sokféle wellness szolgáltatást igénybe vehetsz, de  a pihenés, és a relaxálás garantált a Hévízi-tóban, ahol télen is lebeghetsz a hangulatos és megnyugtató meleg vízben.

Kapcsolódó cikkek

5+1 kihagyhatatlan látnivaló Hévízen és környékén

5+1 kihagyhatatlan látnivaló Hévízen és környékén

Ha pihennél, mindenképpen jól döntesz, ha Hévízre látogatsz. A cikkben 6 remek látnivalót mutatunk be.

Hogyan spórolhatunk a horvátországi szállásárakon?

Hogyan spórolhatunk a horvátországi szállásárakon?

Ahogy a Balatonon, Horvátországban is emelkedtek a szállásárak az utóbbi években.

Navigációs eszközök – mutatjuk mit érdemes beszerezni a hajóra

Navigációs eszközök – mutatjuk mit érdemes beszerezni a hajóra

Amikor hajót vásárolunk, többféle navigációs eszközre is szükségünk lehet.